Báble Brigitta

Báble Brigitta

gyógytornász-manuálterapeuta, személyi edző

Báble Brigitta (Brigi) vagyok, gyógytornász-manuálterapeuta, személyi edző.

Hogy miért választottam ezt a hivatást? Mondhatni egy szerencsétlen véletlen kapcsán, mikor is 12 évesen élsportolóként egy gerincsérülés miatt 1 év kényszer rehabilitációra lettem ítéltetve. Ekkor csapott meg a szele a gyógyító szakma és team munka szépségeinek. 1 év gyógytorna és manuálterápiás kezelések segítségével, tovább tudtam versenyezni válogatott szinten. Innentől már tudtam, hogy a sporthoz közel maradva ugyanezt a segítő szakmát szeretném csinálni, ezzel biztosítva az embereknek a lehetőséget a legteljesebb élet megéléséhez.

2010-ben végeztem gyógytornászként, és még ebben az évben megkezdtem edzői tanulmányaimat is. Innentől a két szakma tudásanyagát felhasználva segítettem pácienseimnek, de a tanulás nálam egy soha véget nem érő történet, így 2014-ben sikeres manuálterápiás szakvizsgát tettem. Szakmai fejlődésem érdekében azóta is rendszeresen további képzéseken veszek részt, hogy minél komplexebb módon tudjak pácienseimnek segíteni, és a legmodernebb kezelési technikákkal tudjam támogatni a gyógyulásukat.

A FunctionalFit edzésmódszerrel Dávid révén először lelkes vendégként ismerkedtem meg, de hamar kiderült mindkettőnk számára, hogy a két szakma együttműködéséből egy remek csapatmunkát lehetne kihozni a még hatékonyabb szolgáltatás biztosítása érdekében. Immár 3 éve dolgozok együtt a csapattal, úgymond egymás keze alá dolgozva. Én a munkám során igyekszem a legjobb statikai alapot megteremteni a későbbi edzés terheléseknek, a FunctionalFit edzői csapata pedig kiválóan viszi tovább a munkát ott, ahol az általam végzett terápia véget ér és a funkcionális mozgásfejlesztések pedig elkezdődnek. Pácienseimnek gyógytornászként is a terápiába helyezett közös munkát hangsúlyozom, és ugyanezt az elvet vallom több szakmacsoport együttműködésében is. Hiszek abban, hogy a szakmai határok tiszteletben tartásával, olyan két sokszor egymást kritizáló szakma, mint az egészségügy és a sport kiválóan tud együtt dolgozni, amit mi sem bizonyít jobban, mint a FunctionalFit csapata.

VÉGZETTSÉGEK:

Gyógytornász – SZTE-ETSZK
Manuálterápia – SOTE, Holisztikus Medicina Alapítvány
Lágyrész manuálterápia – Holisztikus Medicina Alapítvány
Craniosacralis terápia CST1, CST2, SER1 – Upledger Institute Hungary
K-active TAPE alap- és haladó tanfolyam, sport tape tanfolyam – NAWA Hungary Kft.
Dinamic Tape tanfolyam – Fájdalom Ambulancia
McKenzie ”A” kurzus – Magyarországi McKenzie Intézet
3D Scoliosis terápia tanfolyam – SpineArt Továbbképzési Központ
Dinamic Flossing Level 1. – Oriolus-Med Hungary
Sportoktató – Fitness Company
Személyi edző – International Wellness Institute
Preventív gerinctréner –Fitness Company
BodyArt basic – BodyART Hungary
Core stabilizáció – Almásy Mozgásakadémia
3D Drill – Almásy Mozgásakadémia
DBands Med – Almásy Mozgásakadémia
SMR-System – CsikySystem