Takács Judit

Takács Judit

gyógytornász – fizioterapeuta

Az én történetem nem sporttal, vagy gyógytornával indul – lovasterapeuta szerettem volna lenni, és ehhez az egyik út a gyógytornán keresztül vezetett. Azóta ez a terv sokat alakult, jött helyette az életembe jobban illeszkedő.
2019-ben szereztem meg az alapdiplomát, az egyetemi évek alatt folyamatosan kerestem, hogy melyik terület az, ami engem érdekel. Mivel ezekben az években kezdett el a rendszeres sport az életem részévé válni, úgy gondoltam, hogy ez egy számomra jó irány lehet, így elvégeztem a Humánkineziológia mesterszakot a Testnevelési Egyetemen 2021-ben.
Úgy érzem, hogy szakmám legkedvesebb része számomra a változatosság – ezt igyekszem átadni a vendégeknek is mind a nálam töltött időben, mind pedig az otthoni feladatokra tekintettel. Szeretem mindannyiunk számára élvezhetővé is tenni a sokszor nehezebb gyógyulási időszakot, jó hangulatot teremteni a kezeléseken.
Fontosnak tartom a már kialakult problémák mellett a prevenció fontosságát is – a mozgás szerepe nem csak akkor kerül képbe, amikor már előjön a probléma, fájdalom. Amikor valaki segítséget kér, igyekszem komplexen kezelni a problémát, legjobb tudásomhoz mérten segíteni őt a gyógyulásban, hogy az élet minden területére kitűzzük a célokat – és el is tudjuk érni ezeket.
Szeretem arra motiválni a vendégeimet, hogy hosszútávon – egy kis szakmai segítséggel – önállóan tudják kezelni a felmerülő, vagy visszatérő problémákat, beépítsenek egy olyan rutint, vagy mozgásformát az életmódjukba, amit szeretnek, és hosszútávon is fenntartható.

VÉGZETTSÉGEK:

Gyógytornász-fizioterapeuta BSc (SOTE)
Kinesio tape alaptanfolyam (Oriolus-Med)
SMR training (Balance Akadémia)
McKenzie Lumbális gerinc
Humánkineziológus MSc (TE)
Okleveles manuálterapeuta (folyamatban – Holisztikus Medicina Alapítvány)